Autorijschool
Pompert
Eindhoven
Menu
Neem contact op

Je eerste rijles!

Veel mensen vinden het spannend… De eerste rijles! Voor je het weet gaat de bel en staat de rijinstructeur voor de deur. Je weet absoluut niet wat je te wachten staat, want bij zo’n eerste rijles is alles natuurlijk nog nieuw. Je moet alles nog leren en misschien is dit wel de eerste keer voor jou dat je een auto gaat besturen. Want hoe werkt de auto precies? En hoe moet ik schakelen? Onze rijinstructeurs begrijpen dat je weinig of geen ervaring hebt met autorijden en zullen je daarom ook niet direct in het diepe gooien. Daarnaast zijn ze er ook van bewust dat bijna iedereen gespannen is tijdens hun eerste rijles. Ze doen daarom hun uiterste best om je gerust te stellen en je rustig kennis te laten maken met de auto en het besturen daarvan. Want naast dat het autorijden erg spannend is, vinden we het ook erg belangrijk dat je plezier gaat beleven tijdens de rijlessen!

Ben je nou benieuwd hoe je eerste rijles zal verlopen? Hieronder vertellen we je precies wat je tijdens zo’n eerste rijles kan verwachten.

Eerste rijles, hoe gaat dat?

Het is zover! Je rijinstructeur staat voor je deur en belt aan. Je maakt kennis met degene die je tijdens je rijlessen gaat begeleiden en je neemt plaats achter het stuur. Maar wat ga je dan doen tijdens je eerste les? Na het kennismaken, wordt er door jouw rijinstructeur veel aandacht besteed aan de veiligheidsvoorschriften en het gebruik van de rijlesauto. Je leert wat je moet doen voordat je de weg op gaat en hoe de auto precies werkt. Het omdoen van je gordels, de richtingaanwijzer gebruiken en het schakelen zijn dingen waar je mee te maken krijgt tijdens je eerste les. Je zult een beetje oefenen met het gaspedaal, rempedaal en de koppeling op het industrieterrein of in een rustige wijk. Het is heel belangrijk dat je eerst de auto een beetje onder controle hebt, voordat je echt gaat rijden. Het gebruik van de pedalen zal na een aantal rijlessen automatisch gaan.

Bij Autorijschool Pompert hoef je niet bang te zijn dat je direct in het diepe wordt gegooid. Je gaat pas de snelweg op als je hier klaar voor bent. Wij passen onze rijlessen aan, aan het tempo dat bij jou past. Wees niet bang om fouten te maken en vragen te stellen. Het autorijden gaat namelijk om veel oefenen. Als iets niet duidelijk is, is jouw rijinstructeur er om jou extra uitleg te geven. Onthoud dat er altijd een rijinstructeur naast je zit om je te helpen. Samen zorgen we ervoor dat jij klaar bent voor het eindexamen en je in één keer zal slagen!

Goed voorbereid achter het stuur

Voordat je voor het eerst achter het stuur gaat zitten, kun je je al een beetje voorbereiden. Je zou alvast na kunnen denken over de kleren die je aan gaat trekken. Het is handig om kleding aan te doen dat lekker zit en waar je lekker in kan bewegen. Ook is het verstandig om goede schoenen aan te trekken. Tijdens het autorijden zijn hakken, uggs en slippers niet erg comfortabel. Je kunt hier niet fijn mee rijden en deze schoenen zijn daarom af te raden. Ook een zonnebril op zeer zonnige dagen is tijdens het rijden erg handig. Wanneer de zon volop schijnt, kun je zonder een zonnebril niet fijn naar de weg kijken. Je ouders kunnen jou ook helpen met de voorbereiding voor jouw eerste rijles. Ze zouden jou alvast uitleg kunnen geven over waar bijvoorbeeld het gaspedaal zit en hoe je moet schakelen. Hierdoor kun je alvast wat kennis opdoen voordat je aan jouw eerste rijles begint. Ook is het erg handig om alvast bezig te gaan met je autotheorie, zodat je van tevoren voorbereid bent op lastige verkeerssituaties. Ben jij al klaar en goed voorbereid voor jouw eerste rijles? Neem dan nu contact op met Autorijschool Pompert en plan jouw eerste rijles in!

Neem contact op